Uhapšen bivši reprezentativac Hrvatske Nenad Pralija

Pojedini hrvatski mediji javili su jutros da su uhapšene još dve osobe iz FK Split.

Pralija je, prema nezvaničnim informacijama, uhapšen sinoć u Splitu.

Nenad Pralija je četvrta osoba koja je u poslednjih mesec dana uhapšena u sklopu istrage o nameštanju utakmica i podmićivanju sudija.

Pre njega uhapšeni su bivši potpredsedniku Fudbalskog saveza Hrvatske Željko Širić, bivši predsednik sudijske komisije Stjepan Đedović i sekretar Udruženja pravoligaša Hrvatske Neven Šprajcer.

Prva dvojica se sumnjiče za primanje mira, a Šprajcer za davanje mita za tzv. pošteno suđenje. Svima je određen jednomesečni pritvor.

Slobodna Dalmacija piše da je Pralija u poslednje vreme pominjan kao novi direktor Hajduka.

On je igrao u Hajduku iz kojeg je otišao u španski Espanjol, a zatim i u italijansku Regginu i izraelski Makabi iz Haife. Karijeru je završio u Trogiru. Za hrvatsku reprezentaciju nastupio je 11 puta.

Inače, cela akcija pokrenuta je početkom decembra hapšenjem Širića i Đedovića, a glavnu ulogu odigrao je predsednik Hajduk iz Splita Hrvoje Maleš.

On je, naime, Širiću i Đedoviću predao 30.000 od 95.000 evra koliko su tražili za "pošteno suđenje" na proleće. Odmah po predaji novca Širića i Đedovića je iznenadila Uprava za suzbijanje organizovanog kriminala i korupcije.

Beta

Pogledajte još