Ljosa najtraženiji pisac u 2011. godini

BEOGRAD, 5. januara 2012. (Beta) - Knjiga Marija Vargasa Ljose "Avanture nevaljale devojčice" najprodavanije je izdanje u 2011. godini u najvećim knjižarama u osam gradova u Srbiji i Crnoj Gori, saopštio je u četvrtak Internet sajt Knjižara.com.

Na drugom mestu po traženosti je priručnik Robina Šarme "Kaludjer koji je prodao svoj 'ferari'", na trećem novela "Ringišpil" Jelene Bačić Alimpić, a slede "Lovac na zmajeve" Haleda Hoseinija i "Alef" Paula Koelja.

U prvih deset najprodavanijih izdanja svrstali su se i "Od kad sam se zavolela volim" Ivane Kuzmanović, "Venecija" Vladimira Pištala, "Sunce meni sunce tebi" Vesne Dedić, "Ruska zima" Dafni Kalotaj i "Letnje laži" Bernharda Šlinka.

Na desetom mestu po prodaji su i "Miris kiše na Balkanu" Gordane Kuić, "Ono što oduvek želiš" Gordane Ćirjanić i "Zauvek u srcu" Vesne Dedić.

Lista najprodavanijih knjiga u 2011. godini sastavljena je na osnovu mesečne prodaje u najvećim knjizarama u Beogradu, Zrenjaninu, Subotici, Šapcu, Zajecaru, Jagodini, Podgorici i Herceg Novom.

Pogledajte još