Todorić: Moramo da dovedemo pleja!

Sportski direktor KK Partizan Dragan Todorić gostovao je u emisiji 'Zona pres' na SOS kanalu, gde je pričao o problemu crno-belih sa pozicijom plejmejkera, pošto je Amerikanac Ejsi Lo odlučio da se ne vrati u Beograd posle novogodišnjih praznika.

"U novu godinu smo ušli sa problemom koji nam je stvorio Lo. Kao i uvek, pažljivo smo birali plejmejkera i on je bio stranac sa najvećim rejtingom koji je do sada dolazio u Partizan. Mnogi menadžeri su nas zvali i pitali kako smo uspeli da dovedemo tako kvalitetnog igrača, koji je imao poziv od ruske Samare da igra za oko 700.000 dolara. U početku je sve bilo odlično. Nismo imali nikakav problem sa njim, čak je bio atipičan u odnosu na ostale crne igrače koji su voleli noćni život. Ali, čim su počele priče oko raspleta u vezi sa lokautom, primetili smo promene u njegovom ponašanju. U nekim utakmicama nije hteo da igra, iako je imao manje povrede", rekao je Todorić koji smatra da je Amerikanac na neki način želeo da natera ljude u Partizanu da sa njim raskinu ugovor.

"Mi to nismo želeli da uradimo. Imamo ugovor sa njim i računali smo na njega, želeli da ga istrpimo...Verovali smo da će on izaći iz krize i nismo želeli ništa da menjamo. Prema ugovoru, nismo bili u obavezi da ga pustimo kući za katolički Božić, ali smo i time želeli da mu pokažemo da na njega računamo. Onda nam je on javio da se ne vraća".

Partizan je suspendovao Ejsija Loa i on neće moći da igra do juna bez dogovora sa Partizanom.

Crno-beli na poziciji plejmejkera imaju kapitena Petra Božića i Nemanju Jaramaza. Dragan Todorić kaže da klub traži igrača poziciji 'jedan', ali i da je ponuda igrača na tržištu slaba.

"U ovom trenutku nemamo nijedno ime. Najviše bismo voleli da dovedemo pleja iz Beograda, ali ga nema. Ne smemo da žurimo i radimo na silu. Imali smo u vidu jednog igrača koji igra u Kazahstanua, ali kada smo čuli koliku platu ima, uhvatili smo se za glavu", rekao je Todorić.

Jedan gledalac je upitao da li je igrač iz Kazahstana Amerikanac Džeri Džonson.

(old_image)

"Ne znam, imam zapisano u kancelariji, nisam zapamtio ime", odgovorio je prvi operativac srpskog šampiona.

Todorić je negirao pisanja medija da su Endrju Vizneski i Miloš Vujanić bili u ozbiljnoj kopmbinaciji za dolazak u Humsku.

"Vujanić je baš danas (četvrtak) bio u klubu i šalili smo se malo oko tih priča. On je prošle godine bio nadomak Partizana, sve smo bili dogovorili, ali, na žalost, zadesio ga je maler. Vujanić je mnogo dobar dečko, partizanovac, i želeo je da završi karijeru u Partizanu. Ali, sada su sve te priče oko njega zlonamerne. Nema šanse da Vizneski zaigra u Partizanu! Pre svega zbog nekih njegovih ranijih izjava, kada je igrao protiv nas, a igrao je često, koje su bile nekorektne prema Partizanu. Drugo, on dugo nije igrao i treće njegova cena nije adekvatna njegovoj vrednosti", jasan je Todorić.

Čovek koji je učestvovao u osvajanju svih 39 trofeja Partizana se slaže se sa mišljenjem jednog dela navijača da ovom timu Partizana nije ni potreban novi plejmejker, pošto je ionako završeno učešće u Evroligi, a konkurencija u Srbiji nije dovoljno jaka da ugrozi crno-bele.

"Domaća liga će ove godine biti vrlo uzbudljiva i interesantna. Imaćemo ozbiljne protivnike u Radničkom i Crvenoj zvezdi Beograd. Zvezda je ozbiljno ušla u ovaj projekat, ozbiljni ljudi su ušli u klub, uložena su velika sredstva i učiniće sve da to opravdaju, a to jedino mogu ako budu prvaci Srbije. Naravno, neće nam biti drago da nas neko skine sa trona, jer želimo da i 11. put zaredom budemo prvaci i time postavimo novi rekord, odnosno da nadmašimo Zvezdin kalemegdanski rekord. Zato moramo da dovedemo pleja, baš kao što i Zvezda hoće da dovede još jednog ili dvojicu igrača i to nije tajna", rekao je Todorić.

Izvor: mozzartsport.com

Pogledajte još