Kriza ne utiče na tržište telekomunikacija

BEOGRAD, 6. januara 2012. (Beta) - Direktor Republičke agencije za elektronske komunikacije (Ratel) Milan Janković ocenio je da kriza neće uticati na tržište telokomunikacija u Srbiji.

"Ne vidim razlog da se kriza reflektuje na sektor telekomunikacija, pogotovo što je ukinuta taksa od 10 odsto na mobilnu telefoniju. Prema nekim našim preliminarnim podacima, a i pojedini operateri su dali izjave o poslovanju u 2011, ne očekujemo smanjenje prihoda", rekao je Janković agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, prihodi tržišta telekomunikacija u 2011. kretaće se oko pet odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), što je prošle godine bilo 1,5 milijardi evra.

On je kazao da Ratel od 2012. godine očekuje veću konkurenciju na tržištu elektronskih komunikacija i da cene paketa usluga budu niže.

Prema rečima dirketora Ratela, jedino je ponudom usluga u paketima moguće doći do snižavanja cena telekomunikacionih usluga na srpskom tržištu.

Janković je kazao i da u 2012. godini očekuje nove operatere fiksne telefonije u Srbiji zahvaljujući liberalizaciji tržišta.

Pogledajte još