Ograničen broj ulaznica za OI u Londonu

LONDON, 6. januara 2012. (Beta-AP) - Organizatori Olimpijskih igara u Londonu ponudili su u petak u Britaniji ograničen broj ulaznica za sportska nadmetanja na Igrama 2012. na slobodnu prodaju preko zvanične Internet stranice.

Ulaznice će se prodavati po osnovnoj ceni a dolaze od nezadovoljnih kupaca koji su odlučili da ih preko organizatora preprodaju.

Karte za Igre u Londonu, kako su odlučili organizatori, prodavale su se po komplikovanom sistemu lutrije u kome su kupci morali da se registruju unapred bez mogućnosti da znaju koje će karte zaista dobiti.

Uz to, samo jedna trećina od 22 miliona ljudi, koliko se preko Interneta prijavilo, uspeli su i da se domognu preko 6,5 miliona ulaznica koliko je bilo u ponudi za sportska nadmetanja na Igrama u prvoj rundi prodaje u aprilu 2011.

Druga runda prodaje, po istom sistemu, bila je obustavljena zbog problema sa računarima.

Takodje, u prodaji ulaznica bilo je grešaka pa je za finalna takmičenja u sinhronom plivanju ponudjeno 10.000 ulaznica više nego što su kapaciteti objekta. Vlasnici tih ulaznica moći će da ih zamene za neka druga takmičenja.

Pogledajte još