Verbalni sukobi na televiziji Avala

Vukomanović je agenciji Beta kazao da su zaposleni pre dva dana najavili da će od petka radikalizovati protest i u podne su prekinuli program obaveštenjem da su i dalje u štrajku.

"Deset minuta je pločica sa obaveštenjem da smo u štrajku bila i vidljiva u programu da bi onda direktor produkcije ušao, rekao da on preuzima emitovanje programa, pozvao policiju, automatski izvršio pritisak na štrajkače koji su već najavili to što će da se dešava i što je njihovo zakonsko pravo i došlo je do verbalnog prepucavanja", kazao je Vukomanović.

On je kazao da je policija konstatovala da nema razloga zbog kojih bi morala da reaguju.

"Otišli su, napravili zapisnik i sada očekujemo inspekciju rada s obzirom da mi smatramo da je njegovim potezom narušeno naše pravo na štrajk i na borbu za osnovana prava zaposlenih", kazao je Vukomanović i dodao da je sada na televiziji mirno ali da su zaposleni uznemireni.

On je naveo da bi možda vlasnici televizije Avala sada mogli da se oglase i dodao da zaposleni ne znaju sa kim da pregovoraju jer generalna menadžerka televizije od 1. janura nije produžila ugovor.

Kako je najavio, od ponedeljka će obaveštenje o štrajku zaposlenih u programu televizije biti sve učestalije, a zaposleni će pokušavati da dobiju od nadležnoih odgovore na pitanja zašto su u ovom položaju sada i zašto su mediji u Srbiji uopšte u ovom položaju.

Beta

Pogledajte još