Pešić hoće pobedu

BEOGRAD, 9. januara 2012. (Beta) – Trener Crvene zvezde Beograd Svetislav Pešić rekao je u ponedeljak da jako ceni Budućnost i njene rezultate, ali da želi da njegovi košarkaši pobede u utorak u 15. kolu Jadranske lige.

“Ovu godinu smo započeli pobedom, voleo bih da pobedimo i u poslednjoj utakmici sezone, a, ako je moguće, i u svim utakmicama do kraja”, rekao je Pešić novinarima u Beogradu.

“Budućnost je tim za poštovanje i bori se za sam vrh. Oni su kompletna ekipa, igraju u kontinuitetu i imaju dobar balans izmedju napada i odbrane, a drugi su u ligi po ofanzivnom skoku. Imaćemo težak zadatak”, kazao je trener Zvezde.

Crveno-beli su prošle nedelje pobedili Hemofarm u gostima 73:81 i sada imaju učinak od četiri pobede i 10 poraza, dok podgorička ekipa ima 10 trijumfa i četiri izgubljena meča.

“Sada smo bolji i bolje igramo i svi su sigurniji. Mi takodje težimo tome da imamo dobar balans odbrane i napada i da budemo agresivniji u ofanzivnom skoku. Očekujem vrlo dobru utakmicu i radujem se susretu sa dobrim protivnikom. Hoćemo pobedu”, rekao je Pešić.

Utakmica će se igrati u utorak od 20 sati u dvorani u Železniku, zato što je Pionir zauzet pripremama za Evropsko prvenstvo u rukometu. Ulaz u halu biće dozvoljen samo vlasnicima sezonskih ulaznica.