Premijera komada Oskara Vajlda u Narodnom pozorištu

BEOGRAD, 10. januara 2012. (Beta) - Predstava "Važno je zvati se Ernest" po istoimenom delu Oskara Vajlda u režiji Nikole Zavišića premijerno će biti izvedena u Narodnom pozorištu u subotu, 14. januara, najavljeno je u utorak.

Direktorka drame Molina Udovički-Fotez je rekla da publiku na sceni "Raša Plaović" očekuje moderna, duhovita, zabavna i poučna predstava: komedija "reči, situacije i karaktera", režirana na "montipajtonovski" način.

Zavišić je na konferenciji za novinare rekao da je priprema predstave trajala dva meseca i da je u postavci komada u velikoj meri poštovana misao Oskara Vajlda.

"Oskar Vajld je prva prava 'selebriti' pop ikona i vesnik vremena koje još nije došlo", rekao je Zavišić i zahvalio upravi pozorišta što je dobio priliku da radi predstavu koja mu je, kako je dodao, promenila život.

Glumica Dušanka Stojanović-Glid je rekla da je posle uloge u komadu "Važno je zvati se Ernest" odlučila da se od ove godine bavi samo komedijom i "zabavnim" pozorištem.

U predstavi igraju Miloš Djordjević, Nenad Stojmenović, Sena Djorović, Anasatasia Mandić, Zoran Ćosić, Dušanka Stojanović Glid i Sonja Knežević.

Pogledajte još