Lokalne samouprave počele isplatu jubilarnih nagrada

BEOGRAD, 11. januara 2012. (Beta) - Lokalne samouprave počele su da isplaćuju zaostale jubilarne nagrade prosvetnim radnicima, a naredne nedelje, po završetku raspusta, znaće se koje opštine i gradovi to još nisu uradili i ima li razloga za štrajk, izjavio je u sredu predsednik Sindikata obrazovanja Srbije Branislav Pavlović.

"Neke opštine su u medjuvremenu, od Nove godine, poslušale poziv ministra prosvete Žarka Obradovića i počele da isplaćuju jubilarne nagrade. Situacija se poboljšava i očekujemo da će do kraja januara to biti rešeno", kazao je Pavlović agenciji Beta.

On je naveo da su, prema informacijama Sindikata obrazovanja Srbije, u Jablaničkom okrugu isplaćene zaostale jubilarne nagrade za 2009. godinu.

"Posle raspusta sagledaćemo celokupnu situaciju, i u onim okruzima u kojima ne budu isplaćene jubilarne nagrade naši lokalni odbori moći će samostalno da odluče o stupanju u štrajk", kazao je Pavlović.

Sindikat obrazovanja Srbije ranije je najavio da će 23. januara stupiti u štrajk u mestima u kojima do tada ne budu isplaćene zaostale jubilarne nagrade za prethodne tri godine.

Pogledajte još