Hravatski navijači i dalje optimisti

ZAGREB, 18. juna 2006.(Beta) - Navijači u Hrvatskoj razočarani su posle nerešenog rezultata svoje fudbalske reprezentacije u utakmici sa Japanom na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj, ali i dalje se nadaju plasmanu u drugi krug takmičenja.
U prvim reagovanjima, koje su večeras objavili hrvatski elektronski mediji i internet izdanja dnevnih novina, svi se slažu se u ocenama da je igra hrvatske reprezentacije delovala daleko neuverljivije od one pružene u duelu sa Brazilom, u prvom kolu SP.Takođe, ocena je da je loša realizacija u napadu ostala glavna slaba tačka "kockastih".
U izjavama igrača navode se i procene kako su, s obzirom na šanse koje su imali i nerealizovani jedanaesterac u prvom poluvrenu, u mreži protivnika trebalo da završe barem tri ili četiri lopte.
Uprkos rezultatu koji nije zadovoljio očekivanja u Hrvatskoj, hravtski fudbalski stručnjaci se slažu da još nije sve izgubljeno, i da je "vatrenima" za prolazak u drugi krug SP sada neophodna pobeda u trećoj utakmici Grupe F protiv Australije, koja se igra u četvrtak u Štutgartu.
I uz tu pobjedu, opstanak hrvatske selekcije će i dalje zavisiti od rezultata između Brazila i Japana, upozoravaju komentatori, dodajući da je Hrvatska u situaciji da sledeći meč igra pod pritiskom i da joj prolazak zavisi od drugih.
Navijači u Hrvatskoj, koji su s velikim očekivanjima pratili igru svojih ljubimaca u brojnim kafićima, restoranima i na gradskim trgovima, ne slažu se s procenama stručnjaka i većinom smatraju da reprezentacija nije igrala toliko loše, ali da "kockasti" nisu imali sreće i da "lopta naprosto nije htela u gol".
"Idemo dalje! Čeka nas Australija, a njih ćemo sigurno dobiti!", optimistično je nakon utakmice sa Japancima procenila većina anketiranih najvijača na ulicama hrvatskih gradova, koji su u vreme odigravanja susreta bili gotovo pusti.
Prema prvim informacijama MUP-a, u čitavoj Hrvatskoj tokom odigravanja utakmice nisu zabeženi ozbiljniji incidenti navijača, a ni dežurne ekipe prve pomoći nisu imale  mnogo posla .

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.