Vuković: Zadovoljan sam!

"Zadovoljan sam utakmicom, danas smo 60 minuta kontrolisali meč i to mi je važno. Imamo još tri dana da se odmorimo i osvežimo za prvi meč sa Poljskom. Mislim da dosta toga što smo planirali uspeli smo da uradimo na priprememama. Ima još detalja. Najvažnije je da smo shvatili da možemo da pobeđujemo", rekao je Vuković posle meča.

Srbija je u beogradskoj hali Pionir pobedila Češku sa 26:21
.

Bek reprezentacije Srbije Nenad Vučković ocenio je da njegova ekipa još mora da "popravi neke stvari".

"Mislim da je pozitivna stvar što smo na ovoj utakmici primili samo 21 gol. Probaćemo još da popravimo neke stvari i da odigramo dobro protiv Poljske. Pokazali smo publici kako možemo da igramo i nadam se da će nas na početku prvenstva podržati još više, a da ćemo mi odigrati još bolje", kazao je Vučković.

Selektor reprezentacije Češke Martin Liptak rekao je da je njegovoj ekipi koristio rad sa srpskim timom i dodao da se nada da će dva nacionalna tima nastaviti saradnju.

"Čestitam na pobedi, zadovoljan sam što se niko od igrača na utakmici nije povredio. Koristio nam je ovaj rad sa Srbijom i nadam se da ćemo nastaviti da sarađujemo. Moja ekipa još ne igra na odgovarajućem nivou, ali imamo još tri dana do utakmice sa Nemačkom", rekao je selektor Češke.

Češka će se takmičiti u Grupi B u Nišu sa Švedskom, Nemačkom i Makedonijom, a Liptak je istakao da "drži palčeve" reprezentaciji Srbije.

"Držim vam palčeve i želim puno sreće da ostvarite dobar rezultat na domaćem terenu", kazao je Liptak.

Reprezentacija Srbije prvi meč na Evropskom prvenstvu igra u nedelju, 15. januara protiv Poljske u beogradskoj hali Pionir.

Evropsko prvenstvo održaće se od 15. do 29. januara u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Vršcu.

Beta

Pogledajte još