Van Basten – šestorica će se odmarati…

FRAJBURG, 18. juna 2006. (Beta) – Selektor Holandije, Marko van Basten, izjavio je danas da će u susretu sa Argentinom najverovatnije odmarati čak šestorica  fudbalera  koji imaju žute kartone.
Utakmica Holandija – Argentina igra se u sredu, u trećem kolu Grupe C, a oba tima već su obezbedila plasman u osminu finala. Holanđanima je, ipak, potrebna pobeda za prvo mesto u Grupi.
“Tamo gde mislimo da je rizik početi sa nekim igračima, moraćemo da se odlučimo”, kazao je Van Basten. “U takvim situacijama nema razlike između napadača i defanzivaca, i napadači mogu da dobiju žute kartone”.
Holandija ima šestoricu igrača sa po jednim žutiom kartonom, koje su dobili u pobedama nad Srbijom i Crnom Gorom i nad Obalom Slonovače. To su Đovani van Bronkhorst, Joris Matijsen, Jon Hejtinga, Arjen Roben, Kalid Bularuz i Mark van Bomel. Ako bi oni dobili drugi žuti karton u takmičenju u grupi bili bi suspendovani za meč osmine finala.
Današnji trenig Holandije propustili su Filip Koku i Hejtinga, zbog lakših povreda, ali se očekuje da će oni biti spremni za utakmicu u sredu.
Grupa C se u osmini finala ukršta sa Grupom D, iz koje u osminu finala sigurno ide Portugal, a šansu još imaju Meksiko i Angola.

POLJOPRIVREDNI SAJAM

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.