Dnevno se rešava 1.400 razlicitih zahteva

NOVI SAD, 13. januara 2012. (Beta) - U Policijskoj upravi Novi Sad poslednjih nedelja dnevno se rešava oko 1.400 različitih zahteva gradjana, rečeno je u petak agenciji Beta u novosadskoj policiji.

Prema rečima portparolke novosadske policije Mileve Tomić, od tog broja 900 zahteva se odnosi na registraciju vozila, dok se ostatak pretežno odnosi na izradu ličnih karata, pasoša i saobraćajnih dozvola.

"Gužve proteklih dana posledica su dvonedeljnog štrajka policijskih službenika, u decembru prošle godine, i stvaraju se samo na poslovima registracije vozila i izdavanja saobraćajnih dozvola, dok je kod izdavanja biometrijskih dokumenata, ličnih karata i pasoša, situacija potpuno redovna", rekla je Tomićeva.

Prema njenim rečima, treba imati u vidu da se u novosadskoj policiji, osim privatnih, registruju i vozila javnih preduzeća, ustanova i institucija, i da su se tu stvorile gužve prouzrokovane štrajkom.

Prema njenim rečima, upravo iz tog razloga Policijska uprava u Novom Sadu je u proteklih nedelju dana otvorila dva fotoboksa, u kojima je moguće zakazati registraciju internetom i ti termini se brzo popune za narednih 14 dana.

Zakazivanje internetom moguće je preko sajta www.euprava.gov.rs, a gradjani mogu zakazati jedan termin za registraciju.

Pogledajte još