Srbija spremna za borbu za medalje

BEOGRAD, 13. januara 2012. (Beta) - Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić rekao je u petak da se ekipa dobro priremila i da će na Evropskom prvenstvu koje u ponedeljak počinje u Ajndhovenu ići na visok plasman.

"Zadovoljan sam većim delom priprema a glavni cilj na turniru biće nam plasman u prve tri ekipe u grupe i u završnu fazu takmičenja i borbu za medalje", rekao je Udovičić na konferenciji za novinare.

On je ocenio da su pripreme protekle dobro, ali da postoji problem sa zdravstvenim stanjem kapitena Vanje Udovičića i Nikole Radjena, kao i centra Duška Pijetlovića. Probleme imaju i golman Slobodan Soro, kao i Živko Gocić.

Udovičić i Radjen su imali temperaturu. "Nije dobro što su oni četiri dana proveli van trenažnog procesa, jer su Udovičić i Radjen bekovi i od njih mnogo zavisi igra u odbrani", kazao je selektor.

Najbolji vaterpolista sveta u protekloj godini i reprezentativac Srbije Filip Filipović ocenio je da je ekipa spremna i da je najvažnije da ode zdrava na turnir.

"Mislim da smo dosta pričali, idemo na najviši plasman i videćemo dokle ćemo stići", kazao je Filipović.

Pogledajte još