Postavljen zastupnik kapitala u Plimi M

KRUŠEVAC, 13. januara 2012. (Beta) – Agencija za privatizaciju je za zastupnika kapitala u fabrici ulja Plima M iz Kruševca, u kojoj je krajem 2011. raskinut ugovor o privatizaciji, postavila Nebojšu Radenkovića, izjavio je u petak predsednik fabričkog Samostalnog sindikata Rade Antić.

“Očekujemo da ćemo u ponedeljak početi proces formiranja organa upravljanja, treba sazvati vanrednu Skupštinu preduzeća, izabrati Upravni odbor, generalnog direktora”, rekao je Antić agenciji Beta.

Nakon toga bi, prema njegovim rečima, trebalo videti šta će se desiti sa proizvodnjom koja nije radila gotovo dve godine.

“Trenutno bismo mogli da radimo sa sirovim uljem, jer sada nije sezona za kupovinu suncokreta. Takodje, potrebno je proveriti u kakvom su stanju mašine”, rekao je on.

Antić je podsetio da je fabrika do februara prošle godine radila uslužnu preradu soje, a da rafinerija, odnosno proizvodnja jestivog ulja, ne radi već dve godine. Fabrika može, prema njegovim rečima, dnevno da proizvede 50.000 litara ulja.

Krajem prošle godine Agencija za privatizaciju raskinula je ugovor o prodaji društvenog preduzeća Fabrika ulja (sada Plima M) zbog, kako je tada navedeno, neizvršavanja ugovornih obaveza.