Cilj polufinale i medalja

BEOGRAD, 13. januara 2012. (Beta) – Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković rekao je u petak da je ekipa zdrava, spremna i motivisana za Evropsko prvenstvo i da će pokušati već u prvoj utakmici u nedelju protiv Poljske da osvoji bodove.

Selektor će u petak uveče saopštiti spisak 16 igrača koji će biti u timu za EP koje se od 15. do 29. januara održava u Srbiji.

“Kvalitetno smo radili, sanirali smo povrede i zdravi ćemo dočekati početak EP. Na konačnom spisku naći će se trenutno najboljih 16 igrača”, rekao je Vuković na konferenciji za medije.

On je dodao i da je ekipa u stanju da se ravnopravno nosi sa svim protivnicima i da ima dodatno samopuzdanje i motivaciju jer igra pred domaćom publikom.

Kapiten Srbije Momir Ilić naglasio je da u ekipi vlada odlična atmosfera i da je želja reprezentativaca da se plasiraju u polufinale i bore za medalju.

Evropsko prvenstvo igraće se Beogradu, Novom Sadu, Vršcu i Nišu, a organizatori očekuju veliki broj gledalaca i mnogo gostiju iz inostranstva.