Jakom odbranom do pobede

BEOGRAD, 14. januara 2012. (Beta) - Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić rekao je u subotu da očekuje da tim jakom odbranom dodje do željenog rezultata na prvoj utakmici na Evropskom prvenstvu koju Srbija u ponedeljak igra sa selekcijom Španije.

"Fokus u odbrani biće zaustavljanje levorukog šutera Ćavija Garsije i snažna odbrana bekova na centru Ivanu Perezu čime će se njegov učinak dovesti na najmanju moguću meru", rekao je Udovičić na aerodromu Nikola Tesla prilikom ispraćaja reprezentacije u Holandiju.

On je dodao i da će se od starta šampionata u bazenu naći i kapiten Vanja Udovičić ili Nikola Radjen koji su imali zdravstvenih problema tokom nekoliko dana priprema.

Oni će uz Milana Aleksića imati zadatak da zaustave iskusnog kapitena Pereza, rodjenog Kubanca, koji je niz godina ključni igrač Španije na poziciji centra.

Selektor Srbije je ocenio i da će se za tri mesta iz Grupe B, u kojoj se nalazi Srbija, za plasman u završnicu boriti selekcija Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Španije, ali i da su ekipe Nemačke i Rumunije vrlo kvalitetne i mogu iznenaditi neki od favorizovanih timova.

Srbija prvi susret na Evropskom prvenstvu u Ajndhovenu, koje se igra od 16. do 29. januara, igra u ponedeljak od 17.30 protiv reprezentacije Španije.

Pogledajte još