Pobeda protiv Češke podigla moral fudbalerima Gane

VIRZBURG, 18. juna 2006. (Beta-Rojters) – Fudbalska selekcija Gane uvećala je svoje šanse da se plasira u drugi krug takmičenja na Svetskom prvenstvu  kada je savladala Češku, ali je ta pobeda i značajno podigla moral igračima.
Češka je druga na listi najboljih reprezentacija Svetske fudbalske federacije, a izgubila je juče od Gane sa 0:2.”To je podiglo naš moral i pomoći će razvoju ovog sporta u našoj državi”, rekao je danas predsednik Fudbalske federacije Gane Kvesi Njantakai.
Fudbaleri Gane su čak četiri puta osvajali titulu šampiona Afrike i dva puta titulu svetskog šampiona za igrače do 17 godina. Ova država je uvek bila među najboljim na kontinentu, ali do prošle godine 11 puta nije uspela  da se kvalifikije na Svetsko prvenstvo.
U prvom meču u Nemačkoj izgubila je od Italije sa 0:2, a naredni meč u Grupi E igraće u četvrtak sa SAD.
“Mislim da je za nas posebna motivacija da dokažemo da reprezentacije iz Afrike nisu došle na Svetsko prvenstvo samo da učestvuju, nego i da se takmiče”, rekao je Njantakai.
Na pitanje ko je najpopularnija ličnost u Gani, on je odgovorio da je to generalni sekretar Ujedinjenih nacija Kofi Anan.
“Siguran sam da, ukoliko bi mi igrali u finalu, on bi došao”, rekao je predsednik fudbalskog saveza Gane.

POLJOPRIVREDNI SAJAM

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.