Pobeda Orlova na startu EP

Srpski rukometaši odlično su otvorili utakmicu golom Ivana Nikčevića iz kontranapada što je "orlovima" do sada karakterisano kao najslabiji deo igre. Posle gola Marka Vujina sa bekovske pozicije, pa prvog pogotka Poljaka, Momir Ilić je bio precizan iz sedmerca.

Pred oko 6.000 gledalaca u hali Pionir rukometaši Srbije u prvom poluvremenu su imali tri sedmerca, od kojih je samo prvi iskorišćen, a drugi i treći promašili su Ilić i Vujin.

U prvom delu igre Srbija je kontrolisala igru, čvrsto se postavljala u odbrani, a u napadu igrala brzo na kontranapade.

Najraspoloženiji na startu meča bio je Nikčević sa četiri postignuta gola, a pored njega odlično su igrali i Ilić i Vujin.

Srbija je u petom minutu napravila prednost od pet golova razlike što je bila najveća razlika u prvom poluvremenu. "Orlovi" su održavali razliku, ali su se Poljaci vratili u meč sa dva brza gola, međutim srpski igrači su na pauzu otišli sa četiri gola prednosti 11:7.

Minut do kraja prvog poluvremena poljski rukometaš napravio je prekršaj za dva minuta kazne, pa su nominalni domaćini na ovom meču u drugi deo igre ušli sa igračem manje.

Reprezentativci Srbije iskoristili su prednost rukometaša više na startu drugog poluvremena i sa tri brza gola napravili veliku prednost od sedam razlike koja je u 42. minutu iznosila i osam golova.

Dobrom igrom u odbrani i odličnom utakmicom golmana Darka Stanića, koji je na kraju imao 50 odsto odbranjenih udaraca, srpski reprezentativci opuštenije su ušli u završnicu susreta, što su Poljaci iskoristili i meč završili sa samo četiri gola zaostatka za "orlovima" koji su pobedili 22:18.

Za najboljeg igrača na meču proglašen je golman Srbije Darko Stanić koji je odbranio 13 šuteva Poljaka.

Beta

Pogledajte još