Pobede Srbije, Danske i Češke

Srbija je ubedljivo počela nastup u Grupi A pošto je posle svečanog otvaranja EP u hali Pionir nadigrala Poljsku, pre svega odličnom odbranom.

Najbiolji igrač meča bio je srpski golman Darko Stanić koji je zabeležio čak 13 odbrana a napad su predvodili Marko Vujin i Ivan Nikčević koji su dali po šet golova.

Poljska, koja se odlikuje efikasnom igrom, nije mogla protiv snažna odbrane Srbije da pokaže svoje umeće a stigla je do 18 golova tek posle blagog opuštanja Srbije pred kraj meča kada je pobednik bio poznat.

U drugom meču, Danci su teže nego što se očekivalo savladali Slovačku sa 30:25. Najefikasniji kod Danaca bili su Hans Lindberg sa 7 i Anders Egert Jansen sa šest golova dok je u redovima Slovaka levoruki bek Daniel Valo postigao takođe šest.

N atabeli Grupe prva je Danska sa dva boda, koliko ima i Srbija uz nešto slabiju gol razliku potom slede sa nula bodova Poljska I Slovačka.

U Grupi B koja se igra u niškom Čairu. Češka je u prvom meču savladala nemačku predvođena kapitenom Filipom Jihom. Češka je vodila tokom celog meča a Nemci su držali priključak, ali nisu mogli da dođu do preokreta.

(old_image)

Jiha je bio najefikasniji kod pobednika sa sedam golova dok je u ekipi Nemačke Lars Kufman postigao pet.

U drugom meču posle neizvesne borbe Makedonija i Švedska igrale su nerešeno 26:26. Utakmica je obilovala preokretima i promenama u vođstvu.

Makedonija, koja je u Čairu imala veliku podršku svojih navijača, imala je prednost 19:15 da bi Šveđani preokrenuli na 25:22. Onda su Makedonci novom serijom poveli dva minuta pre kraja ali je u sledećem napadu Ekdal du Ric uspeo da izjednači za konačnih 26:26.

Kod Makedonaca najefikasniji su bili kapiten Kiril Lazarov i Stevče Alušovski sa sedam golova dok je Niklas Ekberg dao šest.

Na tabeli Grupe B prva je Češka sa dva boda, potpom slede Makedonija i Švedska sa po jednim a na polsenjem mestu je Nemačka bez bodova.

Sledeće mečeve u grupi A i B igraju se u utorak. U ponedeljak su na programu mečevi u Grupama C i D.

Beta

Pogledajte još