Kompanija Kosta kritikuje kapetana

DJENOVA, 16. januara 2012. (Beta) – Posada broda “Kosta Konkordija” ponela se hrabro i brzom akcijom je pomogla evakuaciju više od 4.000 ljudi u veoma teškoj situaciji, ocenila je kompanija Kosta kruziz, vlasnik broda koji se u petak uveče nasukao i prevrnuo u Tirenskom moru.

U isto vreme kompanija prihvata kritike na račun kapetana broda Frančeska Sketina koje je uputilo tužilaštvo.

U saopštenju, italijanska kompanija je izrazila duboko žaljenje zbog nesreće u kojoj je, prema poslednjem bilansu, poginulo šestoro ljudi.

Kompanija Kosta izrazila je zahvalnost članovima posade i poručila da će učiniti sve da se slična nesreća ne ponovi. U saopštenju se ističe da je prioritet kompanije bezbednost putnika i posade, uz poštovanje svih bezbednosnih propisa.

Ta kompanija je navela i da njenih 1.100 zaposlenih od trenutka nesreće sa spasiocima učestvuje u potrazi za nestalim putnicima i članovima posade.

Prioritet je, kako se navodi, pronalazak svih putnika i članova posade i obezbedjivanje broda, kako nesreća ne bi imala ekološke posledice.

Brod se kretao preblizu obale, a postupci kapetana u hitnoj situaciji po svemu sudeći nisu bili u skladu sa standardnim procedurama kompanije, ističe italijanska kompanija.

Slični članciMore from author

Ostavite komentar

Your email address will not be published.