Pet sela bez struje deset dana

VRANJE, 16. januara 2012. (Beta) - Pet brdsko-planinskih sela sa oko 130 domaćinstava već 10 dana nema struje zbog težih kvarova na dalekovodima i niskonaponskoj mreži koji su posledica snežnog nevremena koje je Pčinjski okrug zahvatilo na Badnje veče i Božić.

Šef dispečerske službe u Elektrodistribuciji Vranje Vladan Veljković je za agenciju Beta izjavio da su deset dana bez struje žitelji sela Manjak i Kukavica u opštini Vladičin Han, selo Strešak u vranjskoj opštini i sela Slivnica i Duga Luka u opštini Vranjska Banja.

"Do kvarova na dalekovodima naše ekipe dolaze pešice, probijajući se kroz smetove koji dostižu i do dva metra a problem je što u nekim slučajevima za otklanjanje kvara do lica mesta mora da dodje i mehanizacija, kao što je primer selo Štrešak gde je pregoreo transformator koji mora da se dopremi na lice mesta", kazao je Veljković.

Prema njegovim rečima, ekipama Elektrodistribucije Vranje u raščišćavanju puteva od snega, da bi mogli da dodju do mesta na kome se kvar desio, pomažu pripadnici Vojske Srbije.

"Od nedelje uveče je zbog novog kvara bez struje ostalo još sedam, osam sela na području Babine Poljane u opštini Vranje, u kojima zvanično imamo 160 domaćinstava, a u praksi u njima se živi u oko 50 kuća, dok ostali dolaze samo povremeno". Rekao je Veljković.

Veljković navodi da očekuje da ekipe Elektrodistribucije Vranje poprave kvar na području Babine Poljane u toku dana, dok bi žitelji pet sela u opštinama Vladičin Han, Vranje i Vranjska Banja, koji struju nemaju deset dana, struju trebali da dobiju u narednih nekoliko dana.

Pogledajte još