Nadal pobedio uprkos novoj povredi

MELBURN, 16. januara 2012. (Beta) – Španski teniser Rafael Nadal ima novi problem sa povredom, pošto je počela da ga muči tetiva u desnom kolenu, zbog čega je u ponedeljak zamalo predao meč prvog kola na Otvorenom prvenstvu Australije.

Nadal je krajem prošle godine imao problem sa levim ramenom, a u ponedeljak mu je koleno bilo zavijeno u pobedi nad Aleksom Kuznjecovim od 6:4, 6:1, 6:1.

Svetski “broj dva” rekao je novinarima u Melburnu da se povredio na potpuno neočekivan način – sedeći na stolici u svom hotelu.

“Sedeo sam na stolici u hotelu i osetio sam da nešto puca…zaista čudno. Ustao sam, a koleno se osećalo čudno. Pomerao sam malo koleno da probam da pronadjem gde je bol, a onda sam osetio neverovatan bol i nisam mogao da ga savijem, ni da ga pomerim. Nisam bio 100 odsto siguran da ću moći da igram”, rekao je Nadal.

Snimak magnetnom rezonancom pokazao je da nema ozbiljne povrede u kolenu, a Nadal je izveštačima rekao da je problem sa ramenom “prošlost”.

“Znao sam da snimak nije ništa pokazao, ali sam današnji meč počeo malo uplašeno. Ali, posle prvih 10 gemova osetio sam koleno vrlo dobro i počeo sam da igram kako mogu. Zaista ne razumem šta se desilo, ali sam srećan što sam mogao da igram i što sam odigrao fantastičan meč”, rekao je Nadal.