Twitter kaže koji je najdepresivniji dan u godini?

Svake godine mediji citiraju naučnike koji nam objašnjavaju koji je i zašto najdepresivniji dan u godini.
Naučnici danskog Univerziteta Nortistern i Fakulteta za tehnologiju analizirali su 300 miliona tvitova koje su korisnici interneta objavljivali u protekle tri godine i pronašli su ključne reči na osnovu kojih su napravili "prognozu" da će 17. januar biti najdepresivniji dan u prošloj godini.

Psiholog Klif Arnal je došao do "matematičke formule" koja dokazuje da je 17. januar najdepresivniji dan u godini, jer se tog dana spajaju faktori svojstveni depresiji, među kojima su prekršena novogodišnja obećanja, nagomilani računi, strah od gubitka posla i sve to u kombinaciji sa hladnim vremenom, kratkim danom i sivilom.

U Velikoj Britaniji, međutim, vlada verovanje da je 16. januar, takozvani plavi ponedeljak, najdepresivniji dan u godini. Tu "Istinu" spremni su da iz godine u godinu podstiču mediji. Možda samo u nedostatku pametnijih tema.

Ali kad se neka glupa teorija "zapati", teško ju je iskoreniti. Pogotovo ako živite u zemlji u kojoj velika ekonomska neizvesnost traje godinama.

Suština je da, ako se izuzmu veliki životni potresi koji zapravo nikoga i ne mimoilaze, čovek svakoga dana kad ustaje može da izabere kako će mu biti. Dobro ili loše. I za jedno i za drugo uvek ima razloga.

Na tebi je da se setiš svojih dobrih razloga da baš na "najdepresivniji dan u godini" ili bilo koji drugi, budeš - super.

Dakle, ne nasedaj na gluposti. Tvoj izbor neka bude radost. Mladost i zdravlje ponekad mogu biti dovoljan razlog za to. A ponekad baš starost i pregršt lepih uspomena.

Gledaj pozitivno, emituj pozitivno i tako će ti najčešće i biti.

Pogledajte još