Redukovano izveštavanje medija ako se ne otkriju napadači

BEOGRAD, 26. jula 2008. (Beta) - Urednici većine medijskih kuća zatražili su u subotu od nadležnih državnih organa da se najkasnije u narednih 48 sati privedu napadači na novinare, snimatelje i fotoreportere jer će u suprotnom redukovati izveštavanje sa javnih skupova.

Sa današnjeg sastanka u NUNS-u glavnih i odgovornih urednika televizija televizija RTS, Pink, B92, Foks, Avala, Studio B, listova Blic, Danas, Republika, Status, Politika, agencija Beta i Fonet i produkcijskih kuća VIN i Mreža upućen je zahtev državnim organima da se preduzme sve kako bi se obezbedili uslovi za nesmetani rad medija i zaštitili životi novinara.

Sastanak je organizovalo Nezavisno udruženje novinara Srbije povodom učestalih napada na medijske radnike tokom protesta koje organizuju nacionalističke organizacije a podržava Srpska radikalna stranka, povodom hapšenja haškog optuženika Radovana Karadžića.

Zatraženo je i da se napadi na novinare tretiraju prema važećem Krivičnom zakoniku kao napadi na službena lica i poručeno da će, ako policija ubuduće ne spreči takve događaje, za to smatrati državu odgovornom.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.