Lindberg: Srbija igra fantastično!

"Svakako nas očekuje težak meč. Srbija igra fantastično, posebno u odbrani, a sa publikom koja će biti prisutna u velikom broju mnogo će im biti lakše", rekao je Lindberg novinarima u beograskoj hali Pionir.

Lindberg je istakao da je teško čuvati reprezentaciju Srbije jer "više ne igra samo na bekove".

"Znali smo da Srbija ima dobre rukometaše, oni igraju većinom u Nemačkoj i Španiji, ali ovo je nešto sasvim drugačije. Razvili su timsku igru, učvrstili odbranu, a u napadu su neuporedivo brži nego ranije", istakao je član nemačkog Hamburgera.

Lindberg je rekao da njegova ekipa mora "mnogo da se popravi" jer ako bude igrala kao sinoć protiv Slovačke, Srbija će ih dobiti sa "bar 10 golova razlike".

Mladi srednji bek reprezentacije Danske Rasmus Lauge istakao je da se njegova ekipa "neće dobro provesti" protiv Srbije ako se za meč ne spremi kako treba.

"Teška utakmica je pred nama jer Srbija igra jednu od boljih odbrana na Evropskom prvenstvu. Ako se ne spremimo kako treba nećemo se dobro provesti. Ipak, mi smo dobar tim i očekujem da ćemo pobediti", kazao je 20-godišnji Lauge.

On je dodao da je njegova ekipa protiv Slovačke u prvom kolu odigrala izuzetno loše i da će pokušati da poboljšaju odbranu, kao i brzinu protoka lopte.

Meč Srbije i Danske igra se u utorak u 20.15 u beogradskoj hali Pionir.

Beta

Pogledajte još