Malo novca za Razvojnu banku

BEOGRAD, 17. januara 2012. (Beta) - Budžet koji je predvidjen za Razvojnu banku od 400 miliona evra je nedovoljan i trebalo bi da iznosi milijardu evra, izjavio je u utorak predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Miloš Bugarin.

On je novinarima u PKS kazao da Razvojna banka Srbije mora da ima kapacitet od milijardu evra koja bi mogla da bude stavljena u funkciju podsticaja privrede.

Bugarin je dodao da su u Zakonu o Razvojnoj banci napravljeni propusti "koji nisu činjeni u zemljama u regionu" , i naveo da je Komora uputila niz amandmana kako bi taj pravni akt bio poboljšan.

"Treba da imamo Razvojnu banku koja će imati adekvatan nivo kapitalizacije i finansijska sredstva koja će podržati velike razvojne i infrastrukturne projekte", kazao je Bugarin.

On je rekao i da očekuje da će poboljšani Zakon o Razvojnoj banci uskoro stupiti na snagu i da će ta banka uskoro biti osnovana te da će ostvariti svoju funkciju a to je podrška domaćoj privredi.

Vlada je krajem prošle godine usvojila Predlog zakona o Razvojnoj banci koji je prosledila Skupštini Srbije na razmatranje.

Pogledajte još