Adidas prekinuo saradnju sa Liverpulom

Liverpul će zbog toga od naredne sezone igrati u dresovima koje proizvodi "Vorior sports", kompanija koja je u vlasništvu američkog proizvođača "Nju balans".

Za taj ugovor Liverpul će dobiti gotovo dvostruko više novca nego što je dobio potpisivanjem još uvek važećeg ugovora sa Adidasom. Crveni će u narednih šest sezona nositi dresove "Vorior sports" za sumu od 25 miliona funti, prenosi agencija Blumberg.

To će ujedno biti i prvi ugovor "Vorior sportsa" za nošenje njihove opreme sa nekim velikim evropskim klubom. Ta kompanija poznata je uglavnom po opremi za hokejaške timove.

Izvršni direktor "Adidasa" Herbert Hajner objasnio je da je razlog za prekid saradnje sa Liverpulom disbalans između rezultata i velikih finansijskih zahteva engleskog tima.

"Njihove igra na terenu i cifra koja je tražena nisu izbalansirani. Mi smo onda rekli: U redu, onda nećemo to da prihvatimo i to je kraj priče", izjavio je Hajner.

Hajner podseća da će "Adidas" ove godine bit glavni sponzor dva velika sportska događaja: Evropskog prvenstva u fudbalu i Olimpijskih igara u Londonu.

"Adidas" je drugi po veličini proizvođač sportske opreme u svetu. Kompanija je prošle godine ostvarila rekordnu prodaju od 1,5 milijardi evra, a Hajner očekuje još bolje rezultate 2012. godine.

Ne baš sjajni rezultati nisu sprečili Liverpul, tim koji je dominirao engleskim fudbalom sedamdesetih i osamdesetih godina 20. veka, da potpiše nove sponzorske ugovore. Među njima je i ugovor sa londonskom bankom "Standard čarterid" za 81,5 miliona funti.

Iako nije osvojio englesko prvenstvo od 1990. godine, dresovi Liverpula i dalje su među najprodavanijim u svetu. Engleski tim ima 18 osvojenih titula u engleskom prvenstvu i pet titula evropskog prvaka.

Dominaciju "crvenih" u Engleskoj tokom devedesetih godina 20. Veka prekinuo je Mančester junajted, koji je prošle sezone osvojio 19. titulu prvaka u Engleskoj.

Beta

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.