Učiniće sve što budeš poželela. Evo kako!

Dragi, danas si tako…

Muškarci vole komplimente i kada mu ih udeliš, nećeš pogrešiti. Dok će žena svaki kompliment uzeti s rezervom i dobro promisliti je li realan ili istinit, muškarci neće mnogo razmišljati o tome, već će biti zahvalni i zadovoljni. Mali primer za korišćenje komplimenta u svoju korist je kako ga naterati da ode u teretanu. U poslednje vreme se malo opustio i znate da bi odlaskom u teretanu brzo bio u formi. Pohvali njegova krasna široka ramena i usput reci da bi par odlazaka u teretanu brzo poravnalo pivski stomačić.

Impresioniraj ga

Možda se čini smešno, ali iako su svesni da ih pokušavaš impresionirati, odgovara im pažnja. Malo flerta i zavodljivi osmeh ulepšaće mu dan, a zatim će ti dati do znanja da si najlepša na svetu. Dakle, ako ti treba neka usluga od njega koja će mu teško pasti, malo se poigraj i olakšaj mu odluku.

Muškarci su zaštitnici

Oduvek su se smatrali lovcima i zaštitnicima pa mu pokaži da to znaš i sva su ti vrata odmah otvorena. Osim toga, muškarci vole da ugađaju ženama koje su oduvek smatrali nežnijim i osetljivijim. Dopusti mu da te zaštiti ili pomogne oko nečega i biće ti zahvalan što si mu osigurala da se oseća poput pravog muškarca.

Ti si super, ali ja sam bolji

Moderni muškarac će reći da nema problema ako je okružen moćnim i uspešnim ženama koje tresu njegov svet, ali to nije istina. Naučili su da budu dominantni: oni donose hleb na sto i prehranjuju porodicu, a odjednom njihova žena zarađuje više ili je kupila zajednički stan? Taj scenario im se nikako ne sviđa i osećaju se poraženo. Često su to razlozi zašto postaju neverni jer tako grade samopouzdanje i vraćaju moć. Zato nikako nije pametno partneru nabijati na nos da pridonosiš više u kuću ili slučajno to isticati u društvu.

A kada nisu dovoljno snažni?

Iako su zaštitnici i lovci, emocionalna strana im nije tako jaka. Imaju veliki ego, ali lako ga je povrediti. Još je veći problem što ćeš se posle dugo truditi da se taj ego vrati i opet bude snažan i sposoban kao pre. Zbog ružnih iskustava u nekim pređašnjim vezama i straha od ponovnog poniženja, svaki muškarac će biti jako oprezan i zatvoren. Muškarci su poput dece i treba im nežnost, pažnja i brižnost da bi se osećali sigurno u vezi.

Oni ne vole previše da analiziraju svoja, a pogotovo ne tuđa osećanja. Naravno, smatraju da su to sposobni da odrade kad god zatreba, ali u praksi je to sasvim druga priča. Teško ćeš zadobiti njegovu pažnju oko većine svojih dilema jer njemu su stvari u životu poprilično jednostavne i ne treba tri dana razglabati o novom dečku najbolje prijateljice koji vodi sumnjivu kompaniju. Ako je nešto hitno i misliš da ti treba njegova pomoć, probaj da razgovaraš s njim u maloj crnoj haljinici.

Staromodni su, ali to ne priznaju

Često će reći da im ne smeta kada žena učini prvi korak, ali podsvesno ne cene dame koje takve stvari uzimaju u svoje ruke. Jednostavno misle da su predostupne i da ih svako može imati. Stoga na snazi ostaje staro pravilo da je igra zavodnika njima draža od moderne žene koja zna što hoće, prenosi Tportal.hr.