Učiniće sve što budeš poželela. Evo kako!

Dragi, danas si tako…

Muškarci vole komplimente i kada mu ih udeliš, nećeš pogrešiti. Dok će žena svaki kompliment uzeti s rezervom i dobro promisliti je li realan ili istinit, muškarci neće mnogo razmišljati o tome, već će biti zahvalni i zadovoljni. Mali primer za korišćenje komplimenta u svoju korist je kako ga naterati da ode u teretanu. U poslednje vreme se malo opustio i znate da bi odlaskom u teretanu brzo bio u formi. Pohvali njegova krasna široka ramena i usput reci da bi par odlazaka u teretanu brzo poravnalo pivski stomačić.

Impresioniraj ga

Možda se čini smešno, ali iako su svesni da ih pokušavaš impresionirati, odgovara im pažnja. Malo flerta i zavodljivi osmeh ulepšaće mu dan, a zatim će ti dati do znanja da si najlepša na svetu. Dakle, ako ti treba neka usluga od njega koja će mu teško pasti, malo se poigraj i olakšaj mu odluku.

Muškarci su zaštitnici

Oduvek su se smatrali lovcima i zaštitnicima pa mu pokaži da to znaš i sva su ti vrata odmah otvorena. Osim toga, muškarci vole da ugađaju ženama koje su oduvek smatrali nežnijim i osetljivijim. Dopusti mu da te zaštiti ili pomogne oko nečega i biće ti zahvalan što si mu osigurala da se oseća poput pravog muškarca.

(old_image)

Ti si super, ali ja sam bolji

Moderni muškarac će reći da nema problema ako je okružen moćnim i uspešnim ženama koje tresu njegov svet, ali to nije istina. Naučili su da budu dominantni: oni donose hleb na sto i prehranjuju porodicu, a odjednom njihova žena zarađuje više ili je kupila zajednički stan? Taj scenario im se nikako ne sviđa i osećaju se poraženo. Često su to razlozi zašto postaju neverni jer tako grade samopouzdanje i vraćaju moć. Zato nikako nije pametno partneru nabijati na nos da pridonosiš više u kuću ili slučajno to isticati u društvu.

A kada nisu dovoljno snažni?

Iako su zaštitnici i lovci, emocionalna strana im nije tako jaka. Imaju veliki ego, ali lako ga je povrediti. Još je veći problem što ćeš se posle dugo truditi da se taj ego vrati i opet bude snažan i sposoban kao pre. Zbog ružnih iskustava u nekim pređašnjim vezama i straha od ponovnog poniženja, svaki muškarac će biti jako oprezan i zatvoren. Muškarci su poput dece i treba im nežnost, pažnja i brižnost da bi se osećali sigurno u vezi.

Oni ne vole previše da analiziraju svoja, a pogotovo ne tuđa osećanja. Naravno, smatraju da su to sposobni da odrade kad god zatreba, ali u praksi je to sasvim druga priča. Teško ćeš zadobiti njegovu pažnju oko većine svojih dilema jer njemu su stvari u životu poprilično jednostavne i ne treba tri dana razglabati o novom dečku najbolje prijateljice koji vodi sumnjivu kompaniju. Ako je nešto hitno i misliš da ti treba njegova pomoć, probaj da razgovaraš s njim u maloj crnoj haljinici.

Staromodni su, ali to ne priznaju

Često će reći da im ne smeta kada žena učini prvi korak, ali podsvesno ne cene dame koje takve stvari uzimaju u svoje ruke. Jednostavno misle da su predostupne i da ih svako može imati. Stoga na snazi ostaje staro pravilo da je igra zavodnika njima draža od moderne žene koja zna što hoće, prenosi Tportal.hr.

Pogledajte još