Cena za most Beška ove sedmice

BEOGRAD, 18. januara 2012. (Beta) - Ministar za infrastrukturu i energetiku Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je u sredu da bi do kraja ove nedelje trebalo da bude objavljeno koliko će biti plaćen most na Dunavu, kod Beške.

Mrkonjić je na konferenciji za novinare kazao da je velika razlika izmedju iznosa koji gradjevinska kompanija Alpina traži za izgradnju mosta i cene koja bi prema podacima Ministarstva i Puteva Srbije trebalo da se plati.

Srpski ministar za infrastrukturu nije želeo da precizira o kojim iznosima je reč, ali je izrazio očekivanje da će sa Alpinom biti postignut dogovor o iznosu.

"Naćićemo se na cifri koja je realna", kazao je Mrkonjić.

Ministar je ranije najavljivao da će se cena mosta znati do 25. decembra 2011. godine, ali je danas kazao da je taj proces produžen jer se ušlo u vreme praznika i jer su predstavnici stranih kompanija koje vreše nadzor projekta došli u Srbiju pre dva ili tri dana.

Prema navodima beogradskih medija, prvobitno ugovoreni iznos gradnje mosta bio je 37 miliona evra, izvodjaču radova su dosad isplaćena 43 miliona evra. Dnevnik Blic navodi da je Vlada Srbije spremna da plati gradnju mosta 70 miliona evra, a da Alpina traži i više od 100 miliona evra.

Pogledajte još