Uredba o subvencionisanju kredita za stan

BATOČINA, 18. januara 2012. (Beta) - Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Srbije Oliver Dulić najavio je u da će Vlada Srbije u četvrtak usvojiti uredbu o subvencionisanju kredita za kupovinu stanova i da će ove godine za gradjevinsku industriju iz budžeta biti izdvojeno devet milijardi dinara.

Dulić je prilikom obilaska Trga "Dr Zoran Djindjić" u Batočini, čiju su rekonstrukciju sufinansirali Ministarstvo žzivotne sredine i prostornog planiranja i opština, rekao da će novom uredbom biti omogućeni do sada najpovoljniji uslovi za kupovinu stana.

Uredbom o stambenim kreditima, kako je ranije najavljeno, biće smanjeno učešće za pozajmicu sa 10 na pet odsto i povećan ukupni limit zajedničkih porodičnih primanja sa 120.000 na 150.000 dinara, a kredit će moći da uzmu i bračni parovi stariji od 45 godina.

Ove sedmice će, kako je rekao Dulić, biti izabran upravni odbor Agencije za stanovanja, što će omogućiti realizaciju projekta izgradnje 1.700 socijalnih stanova u 12 gradova Srbije.

Ministarstvo životne sredine je, prema njegovim rečima, sufinansiralo izradu prostornog plana Batočine, koja je završena, kao i plan detaljne regulacije, čiji se završetak uskoro očekuje.

Pogledajte još