Vuković: Protiv Slovaka za publiku!

"Planirano je da protiv Slovačke pružim neophodne minute igračima koji nisu imali dovoljno minuta i odmorimo one koje su izneli najveći teret prethodnih utakmica. Iako utakmica nema takmičarski značaj, moraćemo da zbog našeg samopouzdanja i publike u Pioniru i to pobedimo", rekao je Vuković novinarima u Kovilovu.

POGLEDAJ VIDEO: Srbija - Danska 24:22

Selektor Srbije je priznao da posle jučerašnje pobede nad Danskom nije mogao da zaspi do ranog jutra.

"Ona energija koju nam je dala beogradska publika zadržala se u meni do ranog jutra, nisam mogao da spavam. Dosta toga smo napravili, dobro smo tempirali formu za početak takmičenja. Postoji mogućnost da budemo u malom padu, ali mislim da su igrači svesni i izuzetno motivisani, tako da imamo šanse da i taj manjak nadoknadimo", kazao je Vuković.

On je ocenio da protiv Danaca nije sve išlo kako je on zamislio, ali da su srpski rukometaši pobedom protiv skandinavskog tima dokazali da mogu da se nose sa svima.

(old_image)

"Videli ste izuzetno zalaganje i borbenost, iako nije sve išlo kako smo zamislili. Ali to je sport, igrali smo protiv svetskog vicečampiona i dokazali da možemo da se nosimo sa svima", kazao je on.

Vuković je istakao da još ima prostora za napredak.

"Svuda ima prostora za napredak. Morate shvatiti da je reprezentacija samo 40 ili 45 dana godišnje zajedno i malo je vremena da otklonimo sve stvari koje nam smetaju. Igračii dođu iz 20-ak sistema rada, tako da je to vrlo teško, ali je najbitnije da smo ujedinjeni u frontu porodice i atmosfere u reprezentaciji", zaključio je Vuković.

Srbija u četvrtak od 20.15 igra protiv Slovačke poslednji meč Grupe A na Evropskom prvenstvu.

Beta

Pogledajte još