Novak: Pobeda je pobeda!

"Pobeda je pobeda, kako god da je osvojite. Ne želim da potcenjujem nijednog protivnika u prvim kolima. Ovo je grend slem, jedan od najprestižnijih turnira u našem sportu, i svi su jako motivisani da daju sve od sebe, naročito na glavnom terenu", rekao je Đoković novinarima posle pobede u drugom kolu.

Novak Đoković pobedio je Santjaga Hiralda sa 6:3, 6:2 i 6:1.

Đoković je kazao i da je navikao na svaku situaciju na terenu, pa ako i da igra protiv vetra, ali je priznao da je počeo "malo previše defanzivno".

Novinare je zanimalo da li se Đoković oseća "neranjivo" na glavnom terenu Australijan opena, koji je osvajao dva puta.

"Prvo, ne mislim da je iko neranjiv... Istina je da je ovo jedan od najuspešnijih terena u mojoj karijeri... Dolazak ovde mi donosi najlepše uspomene. Sviđaju mi se uslovi, brzina terena, loptice, sve. Istina je da se osećam kao da pripadam ovde, da znam šta da radim, i da možda imam više samopouzdanja nego na drugim terenima u svetu", rekao je Đoković.

(old_image)

Sledeći protivnik srpskog tenisera biće Francuz Nikola Mai.

POGLEDAJ VIDEO: Novak Đoković kao Muhamed Ali

"On je jako talentovan igrač, ima lep jednoručni bekhend. Mislim da mu više leže brze podloge... Ako budemo igrali na centralnom terenu ili nekom od većih, pokušaću da iskoristim svoje, hajde da tako kažemo, iskustvo igranja na takvim terenima. Mislim da je ovde podloga malo sporija i da se loptica odbija malo više, tako da možda više odgovara mom stilu igre", objasnio je Đoković.

"Vidite, već je treće kolo, protivnici definitivno postaju teži", dodao je srpski teniser.

Beta

Pogledajte još