Učenici maltretirali mlađeg dečaka

PROKUPLJE, 19. januara 2012. (Beta) - Otac dečaka Srđan Krstić rekao je agenciji Beta da su nasilnici njegovog sina skinuli do gole kože, zatim mu umazali odeću blatom i vukli po tom toaletu, a spasila ga je učiteljica, koja je na času primetila da nije prisutan.

To se dogodilo u popodnevnoj smeni u školi, na odmoru izmedju trećeg i četvrtog časa.

Krstić je kazao da je učiteljica roditelje pozvala iz zbornice, gde je dovela dečaka i da mu je odmah ukazana lekarska pomoć.

"Lekari su mu dijagnostifikovali 'akutnu reakciju na stres'", rekao je otac i dodao da dečak narednih dana neće dolaziti u školu.

U prokupačkoj policiji Beti je rečeno da je taj slučaj prijavljen i da su odmah "postupili po prijavi". Slučaj će biti prijavljen tužiocu i svim nadležnim institucijama, rečeno je u policiji.

Direktorka škole "9. oktobar" Ljiljana Veković je rekla da je to nasilje prijavljeno školskoj upravi u Nišu, kao i da će se sastati s predstavnici Tima za bezbednost Ministarstva prosvete.

Grupa dečaka koji su maltretirali P. K. nedavno su u isti poljski toalet zaključali jednu učenicu takodje drugog razreda.

Pogledajte još