Lokalne serije sustižu američke

PARIZ, 19. januara 2012. (Beta-AFP) - Lokalne serije po popularnosti sustižu američke, imigracija i novac postaju centralnu teme, a informacija se obradjuje sa humorom - takve su trenutne tendencije na televiziji u svetu.

"Lokalni sadržaj je sve prisutniji. Američke serije ne gaze sve na šta naidju. Prisutno je sve više adaptacija filmova i drugog lokalnog programa", istakla je Amandin Kasi, direktorka za istraživanje u medjunarodnoj kompaniji za merenje gledanosti Medijametri.

Američke serije dugo su suvereno vladale televizijskim stanicama u svetu, ali je sada njihovo "liderstvo ugroženo", pokazala je studija o tendencijama na televiziji u svetu pod nazivom "Sada na programu".

Publika koja prati australijsku seriju "At home with Julia", italijansku seriju "Cenerentola" i špansku seriju "Gran hotel" nema više na čemu da zavidi "Očajnim domaćicama" i "Ljudima sa Menhetna".

Humoristička serija "At home with Julia" o australijskoj premijerki Džuliji Gilard, dobiće britansku adaptaciju, u kojoj će u centru pažnje biti britanski premijer.

Britanska serija "Shameleš" biće adaptirana u SAD, sa istim temama - alkoholizam, droga, seksualnost - ali s novim glumcima.

Pogledajte još