Dačić za razrešenje Ugričića

BEOGRAD, 19. januara 2012. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić kazao je u četvrtak da će tražiti da se razreši upravnik Narodne biblioteke Srbije Sreten Ugričić jer je potpisao peticiju podrške Andreju Nikolaidisu.

"Može on to da podržava iz zatvora, a ne i sa mesta direktora (biblioteke)", kazao je Dačić novinarima na beogradskoj Adi Ciganliji.

List "Preš" u izdanju od četvrtka preneo je da je Ugričić javno podržao savetnika predsednika Skupštine Crne Gore Andreja Nikolaidisa koji je u svojoj kolumni napisao da bi "aktiviranje eksploziva u banjalučkoj dvorani 'Borik' bio civilizacijski iskorak".

Taj list navodi da je Ugričić potpisao saopštenje koje je uputio Forum pisaca, a u kome se traži da prestane "hajka koja se sprovodi" protiv Nikolaidisa.

"Ne mogu da razumem tu političku konotaciju da neko žali to što neko nije ubijen. To je za mene nepojmljivo. Neko ko tako nešto izjavljuje ne treba da bude linčovan, ali treba da snosi zakonske posledice", kazao je Dačić.

Upitan o istrazi o postavljanju eksploziva u hali "Borik" uoči obeležavanja 20 godina Republike Srpske, Dačić je naveo da je utvrdjeno ko je doneo u halu oružje i ekspoloziv i da se istražuju veze sa pojedincima ili grupama koje imaju veze sa tim.

Pogledajte još