Misteriozni posetilac Poovog groba nije došao

BALTIMOR, 19. januara 2012. (Beta-AP) - Obožavaoci dela američkog pisca Edgara Alana Poa probdeli su noć čekajući misterioznog posetioca koji je decenijama posećivao književnikov grob na njegov rodjendan, ali nisu ga dočekali.

Kustos Poove kuće i muzeja, DŽef DŽerom rekao je u četvrtak da su obožavaoci čekali satima u baltimorskom Vestminsterskom zdanju, groblju, bivšoj crkvi i mestu na kome je sahranjen Po, ali misteriozni posetilac se nije pojavio treću godinu zaredom.

Poovi obožavaoci su 2011. najavili da će još ove godine čekati misterioznog posetioca, i ako se ne pojavi, proglasiće kraj te višedecenijske tradicije.

Misteriozni muškarac u crnom ostavljao je, kako se pretpostavlja, od 1940-ih 19.januara ružu i konjak na Poovom grobu, a poruke ostavljene uz poklone navode na zaključak da je tradiciju 1990-ih godina preuzeo pripadnik mladje generacije.

Medjutim, posetioca nije bilo od 2009, a prošle godine se na grobu pojavilo više imitatora, uključujući muškarca koji je stigao u limuzini.

I ove godine, po rečima DŽeroma, pojavila su se tri imitatora, ali prava tajanstvena ličnost nije. DŽerom pritom nije naveo po čemu je moguće sa sigurnošću tvrditi da se neko čiji je identitet tajanstven - nije ili jeste pojavio.

Pogledajte još