Alarm se oglasio prekasno

NJU DELHI, 19. januara 2012. (Beta-AP) - Brodski konobar iz Indije, član posade broda "Kosta Konkordija" koji se nasukao kod ostrva Djiljo, izjavio je da se alarm koji upozorava na opasnost prekasno uključio zbog čega nisu shvatili pravu težinu katastrofe, dok brod opasno nije počeo da se naginje na jednu stranu.

Mukeš Kumar koji se u četvrtak vratio u Nju Delhi, rekao je da se "alarm za slučaj opasnosti oglasio veoma kasno, tek pošto je brod počeo da se naginje i pošto je voda počela da prodire u njega".

Na brodu "Kosta Konkordija", koji je se u petak nasukao na greben nedaleko od toskanskog ostrva Djiljo bila su 203 Indijca, od kojih su 202 bili članovi posade, i svi su preživeli osim jednog, koji se, zajedno sa još 21 osobom sa broda vodi kao nestao.

Brod vredan 450 miliona dolara putovao je sa više od 4.200 putnika i članova posade kada se u petak uveče nasukao na greben kod italijanskog ostrva Djiljo.

Do sada je potvrdjena smrt 11 osoba, a potraga za preživelima prekinuta je u sredu, jer je brod počeo da se pomera. Pored operacija spasavanja velika pažnja javnosti usredsredjena je na akciju kapetana broda tokom i posle brodoloma.

Pogledajte još