Tahar Rahim na Kustendorfu

MOKRA GORA, 19. januara 2012. (Beta) - Francuski glumac Tahar Rahim izjavio je u četvrtak da su mu nagrade koje je do sada dobio donele mnogo zadovoljstva i dozu samouverenosti, ali da nisu drastično promenile njegovu karijeru, kao što bi se to desilo u Americi.

Rahim je publici na festivalu Kustendorf, posle projekcije filma "Prorok" kojim je stekao medjunarodno priznanje, rekao da trenutno priprema uloge u tri nova filma u francuskoj produkciji.

Kako je naveo, francuska kinematografija treba da preuzima od drugih samo inspiraciju, jer će doživeti propast ako ne zadrži sopstveni pristup.

Mladi glumac čija je karijera u usponu, kazao je da na njega više utiče snimanje filmova, nego uloga. "Nisam 'šizofren', ali kad završim film zadržim odredjene navike dve-tri nedelje. Snimanje više pogodi glumca, od uloge koju glumi", rekao je Rahim.

Mladi francuski glumac alžirskog porekla rekao je da stalno nastoji da glumi drugačije likove, ali da nikada u potpunosti nije zadovoljan onim što je uradio.

Film Žaka Odijara "Prorok" osvojio je više od 30 nagrada, uključujući Gran pri u Kanu, BAFTA i nagradu Cezar, a u tom ostvarenju Rahim igra nepismenog mladića osudjenog na šest godina robije, koga u zatvoru maltretira banda Korzikanaca.

Pogledajte još