Zvezda otišla na pripreme u Budvu

U Crnoj Gori nas očekuje najteži deo priprema. Znam i iz igračkog iskustva da je prva faza najneomiljenija kod igrača, ali moramo dobro da se spremimo, da bismo u drugu polusezonu ušli fizički spremni“, rekao je Prosinečki pred polazak na put.

Zvezda će u Crnoj Gori odigrati četiri pripremne utakmice. Drugi deo priprema održaće se u Turskoj, gde će crveno-beli odigrati još pet ili šest utakmice.

“Imamo mnogo novih igrača, koji treba da se prilagode i uklope u novu sredinu kroz te mečeve…Na raspolaganju (u Budvi) će nam biti tereni sa veštačkom i prirodnom travom, tako da je na igračima samo da budu motivisani i da se maksimalno posvete obavezama”, rekao je hrvatski trener.

U tim se vratio i Kolumbijac Kristijano Borha.

Imao je privatnih problema, i nisam mogao da mu zamerim što je zakasnio na pripreme. Neka dobro trenira i neka bude najbolji na pripremama. Došli su novi momci, mladi, željni dokazivanja, koji vide svoju šansu da zajedno naprave nešto za klub i sebe i iskreno verujem u njih“, rekao je Prosinečki.

Drugi deo šampionata Srbije počinje 4. marta.

Brzo će doći mart. Koliko god se čini da ima vremena, toliko ga možda i nema. Očekujemo još da nam se priključi Asamoa u Budvi i to je to što se prelaznog roka tiče. Gledali smo mnogo video materijala napadača iz Gane, ali ipak smatram da je neophodno da dođe na probu, odigra nekoliko utakmica, i da onda procenimo da li ima kvalitet za Crvenu zvezdu“, rekao je Prosinečki.

Beta