Ilić negirao da je udario novinara

NOVI SAD, 19. januara 2012. (Beta) - Sudjenje po tužbi novinara Vladimira Ješića protiv predsednika Nove Srbije Velimira Ilića nastavljeno je u četvrtak pred Osnovnim sudom u Novom Sadu iskazom tuženog i svedoka tužbe.

Ješić je Ilića tužio i zatražio odštetu jer ga je taj političar na snimanju intervjua za novosadsku Televiziju Apolo 2003. godine šutnuo, vredjao, psovao.

Ješićev zastupnik Vladimir Horovic najavio je da će, zbog Ilićevih današnjih iskaza, podneti novu tužbu protiv predsednika Nove Srbije.

Ilić je u svom iskazu negirao da je udario Ješića nogom u koleno i optužio ga da je sa namerom "isprovocirao" incident i da je to učinio u dogovoru sa tadašnjim šefom Biroa za informisanje Vladimirom Bebom Popovićem.

On je Ješića optužio da je na taj način učestvovao u "hajci" koju je Popović navodno protiv njega predvodio, kako bi ga onemogućio da se kandiduje na izborima za predsednika Srbije.

Dodao je da je nakon tog slučaja, i nakon toga što se snimak spornog prekinutog intervjua "10.000 puta vrteo na raznim televizijama", on morao da odustane od kandidature za predsedničke izbore.

Pogledajte još