6. Letnja Basket liga Valjevo 2008

Valjevo - Ekipa „Parfimerije Davidoff“ pobednik je 6. Letnje basket lige, jedinstvene sportske manifestacije u Srbiji, organizovane i ovog jula u Valjevu. U košarkaškom hramu kraj Ljubostinje 10-ak dana je kiša  krojila kalendar takmičenja, ali ipak nije uticala da se igra vrhunski basket, uzbudljiv, prepun neizvesnosti i obrta. Odigrano je sveukupno 100 basketa, a u finalu pred prepunim tribinama u dva meča Davidoff“ je bio bolji od ekipe „Vidić petrol –SIMPLON ŠPED" i time odbranio titulu osvojenu prošle godine. Najboljima je pripala vredna novčana nagrada i trofej koji nosi ime velikog valjevskog trenera Luke Stančića.

MVP basket lige je košarkaš "Metalca" Srećko Rakić, a po prvi put je najboljem igraču dodeljen trofej „ Zoran Kovačević“ u čast rano preminulog košarkaša i  trenera. Ekipa „Pikanto“ je imala najbolji juniorski, a ekipa „Momci iz bloka“ najbolji kadetski sastav. U revijanom delu je trijumfovala  ekipa SUP-a predvođena Vladom Ilićem. U muškoj konkurenciji bez premca je bila ekipa „ Četvorka u srcu“, a kod dama ekipa „ ALL STARS“. Najbolji trojkaš je Srđan Ćubela, a dostojnog rivala u finalu je imao u gimnazijalki Aleksandri Sajić, najuspešnijoj u predtakmičenju.
Predsednik Republičkog skupštinskog odbora za omladinu Đorđe Milićević na zatvaranju Letnje basket lige čestitao je učesnicima na odličnim igrama i rezultatima, i izrazio zadovoljstvo brojem učesnika, kvalitetom igara i prisustvom gledalaca.
- Ovakav interes mladih za sport ne ostavlja nikoga ravnodušnim, pa će i gradska vlast učiniti dodatni napor da uslove za sport prilagodi potrebama mladih u Valjevu poručio je Milićević. 
Ova manifestacija je održana pod pokroviteljstvom Skupštine grada Valjeva , a u organizaciji Fakulteta za menadžment „Megatrend“ i Radija 014  

Dragan Ilić

Pogledajte još