Remi Srbije i Slovačke

Srbija je prethodno bila bolja od Poljske i Danske, pa će u drugu rundu takmičenja ući sa maksimalna četiri boda. Poljaci, koji su pobedili Danace sa 27:26, u drugi krug nose dva boda, dok Danska nastavlja takmičenje bez bodova.

Selektor Veselin Vuković je, kao što je ranije nagovestio, šansu protiv Slovačke dao igračima sa manjom minutažom u prethodne dve utakmice.

Najefikasniji igrač večeras je bio Rajko Prodanović sa pet golova, dok se u reprezentaciji Slovačke istakao golman Ričard Stočl sa 18 odbrana.
Po četiri gola postigli su Momir Ilić za Srbiju, a Peter Kukučka, Lubomir Duris i Tomaš Urban za Slovačku.

Nikola Manojlović, koji je prethodno igrao samo u odbrambenim akcijama srpske reprezentacije, večeras je učestvovao i u napadima Srbije, dok je golman Dragan Marjanac odlično iskoristio šansu da brani umesto Darka Stanića.

(old_image)

On je imao 11 odbrana, uz tri odbranjena sedmerca od ukupno šest.

U prvom poluvremenu dominirali su reprezentativci Srbije, koji su osim početnih 0:1 i 3:3 vodili sve vreme.

U poslednjih deset minuta pre odlaska na odmor domaći igrači napravili su seriju 7:0, koju je u poslednjim sekundama prvog dela prekinuo je Mihal Kopčo.

Početak drugog poluvremena pripao je gostima, koji su u prvih četiri minuta iskoristili prednost igrača više i smanjili na 13:9. Prvi gol za Srbiju u drugom delu postigao je Žarko Šešum, ali je onda usledila nova serija uspešnih napada Slovaka.

Reprezentativci Srbije imali su veliki problem sa realizacijom napada po desnoj strani, a gosti su to iskoristili da tri minuta pre kraja meča izjednače na 20:20.

(old_image)

Prednost Srbiji vratio je Ivan Stanković, ali je novo izjednačenje i konačan rezultat doneo Tomaš Urban golom iz sedmerca.

Utakmica je igrana pred oko 4.000 gledalaca.

Druga faza takmičenja počeće u subotu, a mečevi će se igrati u Beogradskoj areni.

Sa selekcijama iz Grupe A za polufinale boriće se još Nemačka, Švedska i Makedonija, koja je večeras pobedila Češku sa 27:21 i eliminisala je iz daljeg takmičenja.

Nemačka, kao i Srbija, dalje nosi četiri boda, dok Makedonija i Švedska u nastavak turnira ulaze sa po jednim.

Beta

Pogledajte još