Zurof dolazi na komemoraciju

NOVI SAD, 20. januara 2012. (Beta) - Direktor Centra "Simon Vizental" iz Jerusalima, lovac na naciste Efraim Zurof, biće gost gradskih vlasti na obeležavanju 70. godišnjice zločina Novosadske racije, a još je neizvesno da li će govoriti i na pomenu koji organizuje Srpska pravoslavna crkva.

Bačka eparhija Srpske pravoslavne crkve (SPC) poručila je da Zurof neće moći da govori na pomenu povodom 70. godišnjice zločina Racije u njenoj organizaciji, pošto dolazi na poziv gradskih vlasti, potvrdjeno je agenciji Beta iz više izvora.

Saradnica Centra "Simon Vizental" iz Novog Sada Ana Frenkel nije želela da komentariše tu informaciju. "Meni je strašno žao i nemam komentara na ovo što se sada dešava", kazala je Frenkelova agenciji Beta.

Efraim Zurof je počasni gradjanin Novog Sada od 2008. godine.

Bačka eparhija je ranije zvanično poručila da predstavnici grada mogu da dodju na pomen na Keju žrtava racije, ali samo kao i svi ostali gradjani, a da ne mogu da učestvuju u programu, niti da govore na komemoraciji.

Eparhija je poručila da gradski oci nisu dobrodošli ni na prijem kod episkopa Irineja nakon obeležavanja 70. godišnjice Novosadske racije.

Pogledajte još