Majamiju bolji u derbiju protiv Lejkersa

BEOGRAD, 20. januara 2012. (Beta) - Košarkaši Majmija pobedili su u noći izmedju četvrtka i petka Los Andjeles Lejkerse u derbiju NBA lige sa 98:87, a pobede su zabeležile i Dalas i Hjuston.

Hitsi su nadigrali goste iz Kalifornije predvodjeni efikasnim Lebronom Džejmsom. On je i pored problema sa gripom izašao na parket da bi zabeležio veliki učinak i doneo pobedu svom timu. Džejms je imao 31 poen, po osam skokova i asistencija i četiri ukradene lopte. U ekipi Lejkersa Španac Pau Gasol ubacio je 26, a kapiten Kobi Brajant 25 poena.

U ostalim mečevima ekipe iz Teksasa došle su do trijumfa. Prošlogodišnji šampion Dalas savladao je Jutu sa 94:91, a Hjuston je bio bolji od Nju Orleansa sa 90:88.

U pobedi šampiona na gostovanju najbolji je bio Šon Merion sa 22 koša i osam asistencija, Dirk Novicki imao je 12 poena a značajan doprinos pobedi dao je rezervista Rodrig Bebua sa 17. Kod domaćih Džezera Al Džeferson je ubacio 22 koša uz devet skokova, a Pol Milsap 16 uz 13 skokova.

Hjuston je došao do četvrte pobede za redom pošto je na svom parketu pobedio Nju Orleans sa 90:88. Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je Kevin Martin sa 32 koša.

Pogledajte još