Bata Živojinović vs Anđelina Džoli

"Kurir" piše da je srpska javnost ogorčena je zbog izjave holivudske glumice Anđeline Džoli da uskoro planira da zatraži ukidanje "genocidne tvorevine Republike Srpske", ova izjava poznate glumice međutim nigde nije potvrđena.

Tvrdi se takođe da je Anđelina izrekla laži u filmu "U zemlji krvi i meda". Moguću posetu Anđeline Beogradu i Srbiji Bata Živojinovićne želi da komentariše.

- Zar moram da komentarišem te budalaštine? To su kretenizmi! Pa to je strašno. Ja joj ne bih dao da dođe, ne bih je pustio. Ko njoj uopšte dozvoljava da dođe posle toga što radi, šta će nam?! Ni kod nas joj ne treba priređivati doček i ukazivati joj poštovanje. Neka je prime te budale koje kažu da je dobrodošla ovde - kaže Bata za "Kurir".

Glumac Branislav Lečić smatra da se Anđelina bavi onim za šta nije kompetentna i ne veruje da je glumica izjavila da Republiku Srpsku treba ukinuti.

- Nisam ubeđena da je ona to zaista izjavila. Ako jeste, smatram da je to budalaština jer ona nema pravo ni znanja da se time bavi, niti je pozvana da to radi. Smatram da film treba da vide domaći gledaoci i ocene njegovu vrednost. Zato živimo u demokratiji - smatra Lečić.

"Kurir" piše da je Anđelina Džoli članica je najuticajnije američke političke organizacije,Saveta za spoljne odnose, koji je već nekoliko decenija svojevrstan nevladin servis američke spoljne politike. Mi je na listi članova Saveta nismo pronašli. Bilo kako Anđelinin film će sigurno da stigne u beogradske bioskope.

Pogledajte još