Radakovićev plan za bolju kondiciju

BEOGRAD, 20. januara 2012. (Beta) - Novi kondicioni trener fudbalera Crvene zvezde Radivoje Radaković kazao je da su igrači beogradskog kluba u jesenjem delu prvenstva imali problem sa fizičkom spremom i da će se potruditi da to popravi tokom zimskih priprema.

"Primetno je bilo da ekipa dosta oscilira tokom meča, da postoje velike amplitude tokom utakmica. Naglašavam da želim da pričam samo o tom problemu, ne i o uzrocima, ne želeći da kritikujem bilo čiji rad pre mene. Imam jasam model i viziju o tome šta treba preduzeti kako u prolećnom delu sezone ne bi dolazilo do takvih situacija", rekao je u petak Radaković za sajt crveno-belih.

Kako se navodi, Radakovićev rad sa igračima biće baziran na "kardi-respiratornoj izdržljivosti igrača, odnosno na povećanju kapaciteta organizma kod igrača".

"Žargonski rečeno, radi se o povećanju opšte izdržljivosti, koja kasnije treba da dovede do povećanja brzine, agresivnosti i eksplozivnosti kod svakog od njih i vrlo bitno je da oni za to imaju potencijal", rekao je Radaković.

Pogledajte još