EPS i TENT pozvali štrajkače na razgovor

BEOGRAD, 20. januara 2012. (Beta) - Poslovodstva Elektroprivrede Srbije (EPS) i Termoelektrana "Nikola Tesla" (TENT) pozvala su u petak štrajkače u obrenovačkim elektranama da zamrznu štrajk i uključe se u razgovore za rešenje problema plaćanja smenskog rada.

Predstavnici TENT-a kazali su na konferenciji za novinare da te termoelektrane rade punom snagom i da isporučuju dovoljne količine struje potrošačima u Srbiji i pored protesta Sindikata smenskih radnika u tom preduzeću.

Državni sekretar za energetiku Srbije Dušan Mrakić je kazao da će, ako se zadovolje zahtevi Sindikata smenskih radnika u TENT-u, u štrajk stupiti drugi sindikat u tom preduzeću u kojem su dve trećine radnika.

"Situacija je takva da oba sindkata i poslovodstvo moraju da sednu i da reše problem. To Sindikat smenskih radnika treba da shvati", kazao je Mrakić.

Generalni direktor EPS-a Dragomir Marković pozvao je oko 660 radnika koji protestuju u TENT-u da počnu razgovore kojima bi se rešilo plaćanje rada u smenama na nivou cele Elektroprivrede, u kojoj ima 10.200 smenskih radnika.

Direktor TENT-a Petar Knežević kazao je da bi radikalizacija štrajkačkih aktivnosti ugrozila rad TENT-a i da preti da nanese ozbiljnu štetu elektroenergetskom sistemu Srbije.

Pogledajte još