Lekari iz Kuršumlije stigli do bolesnog dečaka

KURSSUMLIJA, 20. januara 2012. (Beta) - Ekipa zdravstvenih radnika kuršumlijskog Doma zdravlja uspela je da se probije do sela Svinjište na planini Radan i pregleda trogodišnjeg dečaka, čiji je otac pre dva dana zatražio lekarsku pomoć za svog sina.

Doktorka Jasmina Rakić pregledala je dečaka i nakon konstatacije da ima povišenu temperaturu i bolove u stomaku uputila ga u Dom zdravlja u Kuršumliju, kako bi mu bila ukazana adekvatna lekarska pomoć.

Zdravstveni radnici tog Doma zdravlja i dvoje novinara uspeli su da dodju do kuće trogodišnjeg dečaka u selu Svinjište, koje je od grada udaljeno oko 40 kilometara.

Oni su pešacili pet kilometara kroz snežne nanose visine oko jednog metra, pošto im se vozilo zaglavilo u snegu na putu.

Opština Kuršumlija angažovala je sektor za vandredne situacije MUP-a Srbije iz Kuršumlije koji je pomogao lekarima da dodju do kuće bolesnog dečaka.

Gotovo sva planinska sela na području opštine Kuršumlija smeštena na Radanu i na obroncima Kopaonika su zavejana, dok u nižim predelima, u dolini Toplice i u samom gradu, gotovo da nema snega.

Pogledajte još