Radaković ima plan za bolju kondiciju Zvezdinih igrača

"Primetno je bilo da ekipa dosta oscilira tokom meča, da postoje velike amplitude tokom utakmica. Naglašavam da želim da pričam samo o tom problemu, ne i o uzrocima, ne želeći da kritikujem bilo čiji rad pre mene. Imam jasam model i viziju o tome šta treba preduzeti kako u prolećnom delu sezone ne bi dolazilo do takvih situacija", rekao je danas Radaković za sajt crveno-belih.

Kako se navodi, Radakovićev rad sa igračima biće baziran na "kardi-respiratornoj izdržljivosti igrača, odnosno na povećanju kapaciteta organizma kod igrača".

"Žargonski rečeno, radi se o povećanju opšte izdržljivosti, koja kasnije treba da dovede do povećanja brzine, agresivnosti i eksplozivnosti kod svakog od njih i vrlo bitno je da oni za to imaju potencijal", rekao je Radaković.

Kondicioni trener crveno-belih, koji su juče otputovali u Budvu na pripreme, ocenio je da su igrači na prvo okupljanje "uglavnom svi došli sa zadovoljavajućim nivoom fizičke spreme".

"Svi imaju zadovoljavajuću podlogu, sa kojom uz nadogradnju kroz rad na pripremama, u drugom delu sezone, mogu da ispune sve fizičke napore koji pred njih budu postavljeni. I ja sam tek došao na Marakanu, tako da i mene čeka dokazivanje"
, dodao je Radaković.

On je naveo da mu je prvi utisak u radu sa stručnim štabom koji predvodi trener Robert Prosinečki "impresivan".

"Pružila mi se prilika da sarađujem sa velikim imenom, Robertom Prosinečkim i prvi utisak je da sam impresioniran kooperativnošću između igrača i stručnog štaba. U takvim okolnostima i moj rad može da dođe do izražaja, čvrsto sam uveren u to, jer u suprotnom ne bih ni kročio na Marakanu", rekao je Radaković.

Fudbaleri Crvene zvezde u Crnoj Gori će trenirati do 29. januara, a potom 1. februara putuju u tursku Antaliju.

Super liga Srbije nastavlja se 3. marta.

Beta

Pogledajte još